nyårslöfte....



med självinsikt ser jag dom egenskaper jag vill förbättra hos mig själv.

jag ser resultaten och konsekvenserna av valen jag gjort,
och ska fortsätta att försöka förbättra mig,

för att nå mina långsiktiga mål.
både som person, men oxå hur mitt liv ser ut.





stjärnor.

fyrverkerierna va väldigt fina tyckte aura, hon kallade dom för "stjärnor"
inte så konstigt att det blir den närmaste referensen.

lyckad nyår. men vi får se om hon kan sova genom allt dundrande vid tolvslaget. jag tänker gå in och lägga mig bredvid och hålla för hennes öra, haha.



middag med familjen på mysiga och barnvänliga Efessos.

grekisk mat, mumms! och super trevlig personal, som fixar mjölkfri mat till aura. restaurangen ligger precis bredvid en kyrka, som ligger lite högre upp... bra (säkert) ställe att titta på fyrverkerierna, många familjer samlas där. så efter middagen, så ska Aura få se fyrverkerierna! hoppas att hon inte blir rädd, de är svårt att veta.. det är ju väldigt stor chans att hon tycker det är jätte fint och spännande... men hon kan ju oxå bli rädd... We´ll see...

"tål inte..."

"tål inte... tål inte mammas?" säger aura om mitt smör :( utan att helt förstå innebörden av det, så vet hon att hon inte tål det. du får ont i magen då, försöker jag förklara... inte lätt med en 2åring som vill förstå mer än hon kan.

dumma mjölk allergi! förvinn nån jäkla gång då!

äntligen!

första natten på flera dagar som hon sov... ja, inte bra... men OK. inte vaknade på natten, och sen låg vaken i flera timmar...

var bor du lilla råtta?

aura tar fram boken "var bor du lilla råtta?" och börjar sjunga. sen sjunger vi tillsammans:

jag: vart bor du lilla råtta?
Aura: ij en hatt
jag: vad gör du klockan åtta?
Aura: jagaj
katt! (och det var lite roligt och sjunga, så där tog hon i!)
jag: hur många ungar har du?
Aura: suttitå
jag: hur mår din gamle far då?
Aura: siii å såå
jag: vad gör din fru lovisa?
Aura: stekej glass! (oxå roligt att sjunga, så här tog hon oxå i!)
jag: vad vill du ha att spisa?
Aura: kojv å jazz
jag: vad vill du ha att dricka?
Aura: ???
jag: vad har du i din ficka?
Aura: ???


ja där tog de stopp, men vad duktig hon var! vi har inte sjungit den många gånger.

"nakenfiiis!"

aura upptäckte att jag inte hade några byxor på mig, och ger mig en bestämd och irriterad blick och skriker "nakenfiiis!" väldigt orättvist! aura vill oxå vara byxlös! och hon börjar direkt att försöka dra av sig byxorna, hon fortsätter att skrika "nakenfiiis, nakenfiiis!" för hon får inte av sig byxorna! haha, hon har lite för bråttom :)

synd att det är vinter, när hon är i en sån perfekt ålder för pott träning. det blir ju inte att man gör det tillräckligt regelbundet då... fast nu har vi ju fått element här? vi får se om hon blir kall om rumpan och benen nu, när hon går omkring byx och blöj lös, med mockasiner på för golvet är galet kallt!

"måste kjydda maten!"

jag diskade ur 3st nästan tomma kryddkar igår, och gjorde iordning med papper i dom, vit (salt sa aura direkt) röd och grön. så nu kan hon även "krydda" maten med olika kryddor ;)

så nu står hon vid sin lilla spis, kryddar och kryddar. det blev ju väldigt lyckat :)

igår fick aura sin försenade födelsedags present/julklapp av sussi! en röd liten brio spis!

oj vad det lagas mat i den lilla brio spisen, in i ugnen! ropar aura och kastar in ALLA grönsaker hon har. måste steka! säger hon, och steker sina hamburgare. fort, fort går det! lite stressigt verkar det... undra om hon väntar gäster!?

jul rean och pulka åk!

jul rean är ju kaos! men jag tog mig levande där ifrån... men med en jä*la huvudvärk dock. jag hittade lite mer kläder till aura! fina vardags klänningar, som passar perfekt med jeans tights, och även ett par till jeans tights blev de.
nu börjar auras "nya garderob" arta sig. storlek 86/92 är de på tröjor och klänningar, och storlek 98 får de blir på byxer och tights. vilket egentligen är för stort, men de är lite o växa i och hon kan sitta utan att de blir för kort.

men gud! nu sa aura precis "mojot i näsan!" och satt o försökte pilla ut nått ur näsan (hon sitter och äter bredvid mig) och jag fick pilla ut  halv centimeters köttbit som hon kört upp i näsan ungefär en centimeter... obehagligt, för oss båda! förhoppningsvis första och sista gången... förhoppningsvis...

när jag var på jul rean så var aura och åkte pulka med "momo" och "saja" kul!  och skönt att aura slapp stressen och trängseln inne i stan. bra med barnvakt i såna tillfällen!

nu säger aura "inte i maten!" jag förstår att de är nått bus på gång och tar mig en titt... då har hon tagit av ett hårspänne och lagt  maten...

aura längtar!

aura stuttsar upp ur sänger, öppnat sovrums dörren, och springer ut och sätter sig i soffan.
"längta boppa..!" säger hon, och vill att ja ja ska sätta på bollibompa.
ordet längta lärde hon sig igår.

snurra och snurra!

åhh, så aura älskar sin svart ballerina kjol. jag köpte nya kläder till aura idag (som hon förövrigt var väldigt nöjd med!) till en ny body, och nya jeans tights fick hon ha sin älskade kjol.
hon ler stort så fort hon får på sig den, tittar lite generat ner i marken. så fin är hon, att hon blir generad. hihi. och så börjar hon snurra, och snurra, och njuter av att kjolen fladdrar, när hon snurrar. så nöjd så!


trodde aldrig ja skulle köpa bodys till en tvååring, men dom är ju så praktiska! och de finns så många fina... hmm, ja nu har j köpt två st iaf, och dom är fina och passar väldigt bra till byxorna.

I väntan på en spis...

får man laga mat på bordet! och de lagas favoriten: hamburgare!

aura äter oxå "hallon" (hallon dricka) med sked, men de blev lite väl mycke bus och kladd!





"bygga bob laga?"

hos sara var hissen sönder, och aura säger att vi "måste laga" när vi förklarar att vi inte kan laga den, utan att man måste ringa nån som kan det där, säger hon "bygga bob laga" hihi, söta lilla aura.

julmaten är fortfarande inte uppäten! men vi gjorde ett tappert försök...

men nu räcker de med julmat för detta året!

nu är frågan vad man ska slänga ihop till middag. med en jätte trött otålig liten aura, som inte sovit middag idag... efter att en väl behövd sovmorgon, till kl 09.17 precis! :) blev de omöjligt att sova middag på en vettig tid.

nu har vi dessutom tvätt tid... slänga in tvätten, laga middag och hoppas på att aura kan sova tidigt ikväll. så ja får en liten stund för mig själv, innan jag själv lägger mig tidigt! om ja inte somnar när ja lägger aura... som vanligt.

ett VARMT vardagsrum!

vi vaknar upp, för att gå ut till ett varmt vardagsrum! wow, vi som vant oss vid att ha dubbla tjock tröjor, och sitta under täcket...

jag öppnar min nya vackra kaffe burk, och gör mig en kopp kaffe i min nya kaffe mugg. aura äter "tabbi" bröd och tittar på laban. så ja dricker min kaffe i lugn och ro, och tar mig en titt på facebook... mys morgon!

mycket rester kvar, som alltid. så idag ska vi bege oss till sara, och försöka äta upp resterna :)

RSS 2.0