3års kalas, och en hel påse godis!

igår var det kalas, Ellen fyllde 3 år. det var varmkorv, tårta (tofu glass för Aura) och fiskedamm med godis... jätte lyckat kalas, väldigt trevligt. Aura som väldigt sällan äter nått med socker, det är glass när någon fyller år på dagis ungefär. hon hade väldigt svårt att koma till ro på kvällen, inte konstigt när hon förutom glassen slukade en påse godis. vi äter inte godis. aldrig. hon har smakat på godis två gånger innan, och då var det en respektive 2 godis bitar.... ja, en hel påse godis fick hon i sig igår alltså!

det var som sagt ett väldigt lyckat kalas, så där "lugnt" ett barn kalas kan vara ;) och det är alltid roligt att träffa Disa, Ellen och Oskar! direkt när vi kom, så frågade Ellen Aura: vill du leka med mig Aura? och visa henne i in i Ellens rum. härligt! (fast sen kom hon ut efter en stund igen och sa till mig :jag vill inte leka mer med Aura... haha.)

för första gången så kommunicerade Aura och Oskar, på riktigt. visst, Aura fick inte svar på dom frågor hon ställde :) men dom förstod varandra hyfsat, och det var jätte kul att se! dom satt kvar sist vid bordet och försökte prata med varan, både efter korven och efter tårtan/glassen. men Aura envisades med att kalla stackars Oskar för Josias, haha. men det visar ju bara hur mycket hon tycker om Oskar, om han påminner om bästa polaren Josias!

ett inlägg om hur uppenbara könsrollerna för pojkar och flickor är på ett barnkalas, får komma sen. har massa som snurrar i huvudet, som ska få komma ut!

jag vill minnas varje dag.

olika perioder i livet, bra, dåliga, kreativa, slöa... men nu har jag lust att börja skriva lite igen. jag vill så gärna dokumentera våra dagar, både för min egen skull (mitt minne är sjukt dåligt) men oxå för Aura skull! Aura har ett otroligt bra minne, hon pratar ofta om minnen. saker som vart roliga, saker som vart konstiga, saker som har stor betydelse för henne. (sen har jag upptäckt att vi fått ett par följeslagare oxå, hmm, undrar vilka ni är? våga kommentera va fan! haha :)

på tal om Auras fantastiska minne. för ett tag sen pratade hon om när Josias kissade i gräset, i somras. där mamma hyrde hus, i trädgården. barnen skulle bada i den lilla "poolen" och Josias behövde kissa, så det gjorde han i gräset, innan han hoppade i. att hon kommer ihåg händelser från mer än ett halv år tillbaka, in i detalj, är helt otroligt.

RSS 2.0